Minden rendben.
Paksi Vak Bottyán Gimnázium

Hírek

Comenius projekt 2015 - Franciaország
Létrehozva: 2015. november 1. » Kategóriák: Comenius, Beszámolók

Beszámoló a Comenius diákcsere hetéről, melyet a tanulók Franciaországban töltöttek el.

2015. 03. 07. Szombat

Szombat reggel izgatottan érkeztünk meg a Liszt Ferenc repülőtérre. Mivel sokunknak ez volt az első repülése a tanárok segítségével feladtuk a csomagjainkat és átmentünk az ellenőrző kapun. Kisebb bonyodalmak után mindenki felszállt a gépre. Másfél óra utazás után földet értünk Brüsszelben és innen a francia tanárok vittek el a fogadó családokhoz.

2015.03.08. Vasárnap

Ezt a napot mindenki a fogadó családdal töltötte. Volt, aki tengerpartra ment, volt, aki focizni, de akadt olyan is, aki lovagolni volt ezen a napon. Mindenki megismerte a családját és túlestünk a kezdeti idegességen.

2015.03.09. Hétfő

Reggel mindenki megkönnyebbülve érezte magát mikor ismerős beszédet hallott. Az élmények gyors megbeszélése után elfogyasztottuk a közös reggelit. A délelőttöt a város megismerésével töltöttük egy játékos kvíz során. Délután meglátogattunk egy állatfarmot, ahol még strucctojást is ehetünk (meglepően finom volt). 

2015.03.10. Kedd

Korai indulás után érkeztünk meg az angliai Brighton városába. Itt mindenki kapott két óra szabadidőt. Ezt legtöbben evéssel és a tengerparton való sétálással töltötték. Aztán egy hosszadalmas séta során megtekintettünk egy csodálatos királyi pavilont. 

2015.03.11. Szerda

A hosszú keddi nap után mindenki kipihente magát és újult erővel fogott bele a szerdai programba. Délelőtt megtanultunk brazil dobon egy ritmust, amit közösen elő is adtunk. Aztán egy barátságos kosármeccsel fejeztük be a délelőttöt (mondanom sem kell mi voltunk a legjobbak). A délutánt mindenki a családdal töltötte.

2015.03.12. Csütörtök

Ismét korai kelés után célkeresztbe vettük Párizst és meg sem álltunk odáig (na jó, egyszer igen). Egy frissítő séta során sétáltunk a Champs-Élysées-én és megtekintettük a Diadal ívet. Ezután vízre szálltunk és a Rajnáról csodálhattunk meg Párizs városát. Délután a Montmartre-on kaptunk szabadidőt. Itt mindenki kedvére bevásárolhatott. 

2015.03.13.Péntek

A délelőtt folyamán a különböző országok tanulói előadták a bemutatóikat és játékos tombolán mindenki kapott valami kis ajándékot. Délután elbúcsúztattuk a Holland diákokat és tanárokat. Utána egy kis bowlinggal múlattuk az időt. Este az egyik anyuka házában közös vacsorán vettünk részt, ahol elbúcsúztunk a francia diákoktól.

2015.03.14. Szombat

Reggel még mindenki elköszönt a fogadójától és busszal indultunk a reptérre. Már rutinos utazóként mindenki önállóan adta fel a csomagját, és nagyobb gondok nélkül szállhattunk fel a repülőre. Kora délelőtt értünk haza egészségesen és emlékekkel gazdagon. 

Összegzés

Mindenki nevében bátran ki merem jelenteni, hogy élményekkel és emlékekkel gazdagon tértünk haza. Remek volt megismerni egy teljesen más kultúrát, és lehetőséget kaptunk az angol nyelv gyakorlására is. A kezdeti nehézségeket mindenki remekül leküzdötte és egy csodálatos hetet töltöttünk el Franciaországban. Ez a program nagyszerű lehetőség volt arra, hogy megismerjünk egy új országot, és mindemellett nagyon jól össze is kovácsolt minket. Remélem, még lesz ehhez hasonló lehetőségem.

Róka Bence,10.h

PAKSI VAK BOTTYÁN GIMNÁZIUM
OM: 036391
7030 Paks, Dózsa György út 103.
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.