Minden rendben.
Paksi Vak Bottyán Gimnázium

Beszámoló a pályázatról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, NTP-KNI-17-0054 pályázata a Nemzeti Tehetség Program keretében mintegy húsz paksi vak bottyános tanulónknak adott alkalmat, hogy részt vegyen az "Önismerettel az alkotásért - alkotással az önismeretért" programban. 

A komplex tehetséggondozó program az önmegismerést és az alkotói folyamatot támogató magasszínvonalú szakmai környezetben, kibontakozást segítő szabad légkörben valósult meg.Művészeti és művészetterápiás módszerek segítségével az önkifejezés lehetőségeit kihasználva, írói és képzőművészeti technikákat és eszközöket felhasználva hoztak létre a gyerekek különböző egyéni és közös alkotásokat, ezzel fejlesztve képességeiket. Tanulóink a programon belül a húszalkalmas foglalkozáson kívül részt vettek egyéb tevékenységekben: múzeumpedagógiai foglalkozáson, könyvtár- és képtárlátogatáson, specifikus előadásokon, verses bemutatókon és egy győri-bécsi kétnapos kiránduláson. A program végén kiállítást rendeztünk az alkotásokból.

A pályázat lehetővé tette, hogy rajzeszközöket, képzőművészeti anyagokat, laptopot, projektort és tabletet vásárolhassunk, melyek hozzájárultak a pályázat megvalósításának tárgyi feltételeihez.

Iskolánkból több önkéntes is segítette munkánkat fotó, videó és publicisztika, ill. nyilvános szereplés tekintetében.

A programról hírek, összefoglalók, riport, élménybeszámoló, kisfilm jelent meg a helyi médiában és az interneten.

 

PAKSI VAK BOTTYÁN GIMNÁZIUM
OM: 036391
7030 Paks, Dózsa György út 103.
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.